Xojo Developer Conference
25/27th April 2018 in Denver.
MBS Xojo Conference
6/7th September 2018 in Munich, Germany.

Failure condition: pluginEntryTable.GetEntr y … can't find plugin method. (Real Studio Plugins Mailinglist archive)

Back to the thread list
Previous thread: (solved) Re: Failure condition: pluginE ntryTable.GetEntry … can't find plugin me =?od.
Next thread: Zipped .rbx format, Uncompressed plugin folder


macosx and unix paths   -   GOLD
  Failure condition: pluginEntryTable.GetEntr y … can't find plugin method.   -   Brad Hutchings
   (solved) Re: Failure condition: pluginE ntryTable.GetEntry … can't find plugin me =?od.   -   Brad Hutchings

Failure condition: pluginEntryTable.GetEntr y … can't find plugin method.
Date: 21.02.13 09:04 (Thu, 21 Feb 2013 00:04:51 -0800)
From: Brad Hutchings
Next issue… I'm updating my Graphics plugin, and my updated build is working nicely on Mac and Windows. I've upgraded my build environment on Mac from Xcode under 10.6 to Xcode 4.6 under 10.8. I've upgraded my build environment on Windows from CodeWarrior on Mac to Visual Studio 2012 Express on Windows. I know, out of the dark ages. Mac and Windows builds of the plugin are working great.

On Linux… My build environment is now a very fresh install of Ubuntu 12.10, plus a few apt-gets to make my old makefile work. This build system was working on (I think) Ubuntu 10.04, plus whatever I'd added over a couple of years.

When I launch the 2012r2.1 IDE on Linux, with either the .so file or a packaged up .rbx in the Plugins folder, the IDE loads the plugin just fine and can compile calls to the functions defined in the plugin. When I run or build the project, I immediately get:

Failure Condition: pluginEntryTable.GetEntry … can't find plugin method.

I get this for each method that should have been registered. It doesn't look like PluginEntry is getting called, as I have a REALMessageBox call in there with debug information. I see the message box as the IDE launches, but I don't see it at application launch.

Launching from the Terminal with strace, it seems to spit out the error and bail immediately after trying to load the .so for the first time.

Hints?

-Brad
_______________________________________________
Unsubscribe or switch delivery mode:
<http://www.realsoftware.com/support/listmanager/>

Search the archives:
<http://support.realsoftware.com/listarchives/lists.html>